Funksionaliteti dhe komoditeti

Kamera për ngarjen e makinës indietro: e reja e makinës Kangoo Express

Pamja në ekranin e vendosur në strehën kundër diellit, lehtëson manovrimin dhe kalimin e pengesave.

Sensorët për ngarjen indjetro

Ndërkohë që ju parkoni, sistemi zbulon pengesat eventuale dhe ju paralajmëron për to me sinjal zanor, i cili shpeshtohet duke iu afruar atyre.

Rregullatore/matësi i kilometrazhit

Kjo pajisje mundëson zgjedhjen e shpejtësisë (funksioni i rregullatorit) apo arritjen e shpejtësisë maksimale (funksioni i kufizuesit të kilometrazhit).

Sensori i shiut dhe dritës

Gjendet në xhamin e përparmë prapa pasqyrës së brendshme. Drita ndizet në mënyrë automatike kur errësohet dhe xhami fillon të pastrohet sapo fillon shiu.

Rregulluesi manual apo automatik i klimës.


Timoni i adaptueshëm sipas gjatësisë.


Sedilja e adaptueshme sipas gjatësisë.


Ngrohja e sediljes së shoferit


Komandat e timonit

Komandat e vendosura në mënyrë perfekte bëjnë të mundur që të përdorni autoradion me USB dhe Bluetooth pa e lëshuar timonin nga duart.

Sistemi elektrik i ngritjes/uljes së xhamit

Sistemi elektrik i uljes/ngritjes së xhamit me funksione impulsesh në anën e shoferit (në varësi të opsionit të zgjedhur).

Pasqyrat elektrike

Pasqyrat elektrike janë të lëvizshme dhe me ngrohje. Gjithashtu edhe të palosshme në mënyrë elektrike (në varësi të opsionit të zgjedhur).

Sistemi i ri ESC i Kangoo Express-it

Në Kangoo Express, në motorë të gjeneratës më të re të disponueshëm, sistemi i ri ESC kombinohet me sistemin Extended grip dhe ndihmon në ngjitjen e të përpjetave (maloreve) duke ju shoqëruar gjatë udhëtimeve të punës. Extended Grip Extended Grip përmirëson kontrollin në sipërfaqe të rrëshqitshme dhe lehtëson ngarjen e makinës në kushte të vështira (në sipërfaqe të rrëshqitshme: baltë, borë ose rërë...) Aktivizohet duke shtypur butonin i cili vendos sistemin ESC. Pas aktivizimit, në kroskot pas 15 sekondash shfaqet shkrimi “sipërfaqe e butë”, ose “koha operacionale”. Ndihma në nisjen në të përpjetë dhe të tatëpjetë vlerësohet më shumë kur bëhet fjalë për pjerrësira apo malore të thepisura. Sistemi e mban makinën në vend për dy sekonda, mjaftueshëm që shoferi të vijojë ngarjen e makinës pa kokëçarje.