te reja

Alpina në krye të Evropës

PrintSend to a friend

Alpina në krye të Evropës03.10.2013.

• Sezonin e parë, Alpina, pas kthimit në pistë, e përfundoi garën duke fituar European Le Mans Series 2013!
• Alpina A450 dhe pilotët Pierre Ragues dhe Nelson Panciatici fituan titullin e kampionit evropian në Hungari dhe me dy vende më shumë fituese – 35 vjet pas fitores së Alpine A442B me ekuipazhin Didier Pironi dhe Jean-Pierre Jaussaud në garën 24 orë të Le Man në vitin 1978 .
• Në garën e vitit të kaluar, mbushur plot me njerëz, në xhiron e jugut të Francës, Paul Ricard, ekipi i Signatech-Alpine fitoi vendin e katërt.
Ringjallje e markës Alpina është pasqyruar në kthimin e saj në motor sportiv. Në sezonin e parë konkurrues, Alpina fitoi titullin e parë për Elms. Planet e grupit Signatech-Alpine, të cilat janë bërë publike më 8 mars të këtij viti, përfshijnë dy detyra kryesore: gara 24 orë të Le Man dhe të të kampionatit europian Le Mans Series.

Që atëherë, Alpina A450 brenda gjatë gjashtë muajve gradualisht realizoi qëllimet e saj; nga shfaqjet e suksesshme në të famshmen garë 24 orë të Le Man, për të cilin ekipit iu dha çmimi i njohur ESCR për mbështetjen më të mirë teknike, deri në titullin e parë në periudhën e re.

Vetëm dy javë pas fitores së tij të parë në Hungari, skuadra Signatech-Alpine në garën 3 orë, Paul Ricard hyri me qëllimin për të fituar titullin e kampionëve të Evropës - 39 vjet pas vitit 1974, kur Alpine-Renault fitoi kampionatin e kontinentit. Pastaj çmimin e parë e fituan pilotët Alain Serpaggi, Gérard Larousse, Jean-Pierre Jabouille dhe Alain Čudina.

Javën e kaluar, Pierre Ragues me Alpina A450 u kualifikua i dyti në start. Normandijec filloi garën me kujdes në fillim dhe ndoqi konkurrentët kryesorë për titullin e kampionit, i cili u vonua për shkak të qëndrimit të gjatë në boks, në këtë mënyrë Ragues deri në përfundim të garës mbajti vendin e katërt.

Pas 90 minuta garë Nelson Panciatici, u dorëzuar i cili menjëherë u detyrua të ndalojë në boks për shkak të zëvendësimit të timonit të dëmtuar. Pas një ndalesës së papritur, Nelson depërtoi me sukses nga mbrapa që nga vendi i katërt, Alpina fitoi titullin e vendit të parë, i cili i kishte ikur nga duart.

Me iu afruar fundit, Alpina A 450 ka lëvizur nga vendi i shtatë në të katërtin dhe në të njëjtën kohë arriti kohën më të mirë të xhiros. Pas ndalesë së fundit të suksesshme në boks, Nelson Panciatici deri në përmbushjen e qëllimit ngau i ndërgjegjshëm, sepse vendi i katërt ishte i mjaftueshëm për të fituar titullin e kampionit evropiane Le Mans Series 2013.
"Ky titull është një shpërblim për sezonin e, i cila për mendimin tim ka nderuar e të qenurit i jashtëzakonshëm, përkushtimin dhe profesionalizmin," tha Bernard Ollivier pas garës. "Që nga fillimi i këtij programi, kemi marrë mbështetje të shkëlqyer nga publiku dhe media, dhe për këtë arsye ne duam t’ua kushtojmë suksesin tonë atyre. Ndoshta kjo ishte vetëm një fazë ..."

"Kjo është një shenjë e kthimit të markës Alpina" tha Philippe Sinault, kreu i ekipit Signatech-Alpine. "Ky ekip është si një familje. Familje që punon shumë dhe shumë mirë. Jo çdo gjë shkoi mirë, sepse ne kemi një program të filluar me vonesë. Nuk kemi patur kohë në mënyrë të tillë që të kishim që në fillim gjithçka që na nevojitej. Megjithatë, ky titull i fituar flet për ndërmarrje të suksesshme, e cila është plot emocion. Më duhet të përgëzoj Paul-Loup Chatin, me performancën e të cilit u fitua titulli kampion në kategorinë e tij dhe ai besonte në projektin tonë dhe ne shpresojmë të shohim atë në vitin e ardhshëm në makinën tonë të garave në kategorinë LM P2 edhe pse është shumë herët për të folur për sezonin e 2014. Ne jemi tashmë duke menduar për punën e dy gara me makinën Alpina A450 në garën 24 orë të Le Man si pjesë e programit tonë më të plotë. "

Didier Calmels partneri i biznesit të Sinaulto shtoi: "Titulli i fituar është një shpërblim i merituar për punën dhe sakrificën e Philippa Sinault. Me qëllim arritjen e qëllimit dhe punën e përbashkët ai u tregua një lider i vërtetë. Pasioni i tij ishte pa dyshim shumë i rëndësishëm për suksesin e këtij programi me Alpine..."

Një ndjenjë e ngjashme për suksesin patën të dy pilotët. Pierre Ragues, i cili ka luajtur rolin e tij të përkryer në sezon, tha përmbledhtazi: "Unë jam shumë i prekur, sepse ky është një moment i pabesueshëm. Morëm disa gërvishtje, por ne e fituam kampionatin, i cili ishte objektivi kryesor. Ne kemi treguar një nivel të lartë dhe jemi vazhdimisht në progres. Tani ne duhet të festojmë, sepse këtë ekipi Signatech-Alpine patjetër që e meriton! "

Nelson Panciatici shtoi: "Gjatë kësaj gare kishte shumë kthesa dhe për këtë shkak ishte shumë angazhuese. Gjatë pjesës së parë të garës po e ngisja në mënyrë të vendosur sa më shumë të ishte e mundur, në mënyrë që të vazhdoja përsëri përpara. Pjesa e fundit e garës ishte shumë më e qetë.. . Ndoshta sot kemi pasur fat, por qëllimi ynë kryesor ka qenë titulli i kampionit. Gjithkush në këtë projekt ka punuar shumë dhe me entuziazëm. Sot, ne jemi si një familje e madhe, e cila shpërblehet për punën e vet. "

Ashtu si kolegu i tij i vjetër, Paul-Loup Chatin e kishte tensionuar në garën e fundit të sezonit. Qëllimi Cullen, Skuadra Alpine erdhi në vendin e dytë në kategorinë LM PC dhe në këtë mënyrë fitoi titullin e botës në atë kategori!

Tristan Gommendy, i cili garoi në ekipin e skuadrës së tretë si pilot i Signatech-Alpine konkurronte në garën e 24 Orëve të Le Man dhe bëri një pjesë të rëndësishme të provave me Alpina A450, gjatë garës vendimtare të sezonit me ekipin në pistë dhe festuan rezultatet e arritura.

Renditja përfundimtare e garës tre orë të Paul Ricard:
93 xhiro
Le Mans Series Evropian - renditja finale e ekipit (pas pesë garash):
Së pari Signatech Alpine (85 pikë)
Le Mans Series Evropian – renditja e shoferëve të fundit (pas pesë garash):
1. Murphy Prototypes (Hirschi / Hartley), 93 kruga
2. Morand Racing (Klien / Gachnang), + 6,255 s
3. Jota Sport (Turvey / Dolan), + 21,691 s
4. Signatech Alpine (Ragues / Panciatici), + 1 m 24,350 s
5. Boutsen Ginion Racing (Kuppens / Kapadia), + 1 m 38,954 s

Le Mans Series Evropian – renditja e shoferëve të fundit (pas pesë garash):
1. Signatech Alpine (85 poena)
2. Thiriet by TDS Racing (77 poena)
3. Jota Sport (71 poena)
4. Murphy Prototypes (64 poena)
5. Morand Racing (58 poena)
Le Mans Series Evropian – renditja e shoferëve të fundit (pas pesë garash):
1. Nelson Panciatici i Pierre Ragues (po 85 poena)
2. Pierre Thiriet (77 poena)
3. Oliver Turvey i Simon Dolan (po 71 poen)
4. Jonathan Hirschi (69 poena)
5. Brendon Hartley (64 poena)