te reja

RENAULT - FRANKFURT

PrintSend to a friend

Renault në Frankfurt fitoi pesë çmime makinash në kategorinë për dizajnin e huaj për konceptin e makinave dhe hapësirën e brendshme16.09.2013

Juria e Konkursit të Markave të Makinave në hapjen e ekspozitës ndërkombëtare të makinave në Frankfurt, Renault mori pesë çmime. Clio, Captur dhe Zoe fitoi çmimin për dizajn e jashtëm, makinën e konceptuar Alpina A110-50 në kategorinë "koncept" dhe hapësira e brendshme e Renault ka fituar çmimin Red Dot për projektimin e hapësirës së ekspozitës.
Dhjetë shtatori do të shkruhet në historinë e Renault si një datë e rëndësishme, pasi gjatë festimeve të çmimeve të dhëna nga Komiteti Gjerman për dizajn, kompanisë Renault i janë dhënë pesë çmime prestigjioze. Fituesi është përzgjedhur nga një juri prej dhjetë anëtarësh, i përbërë nga anëtarë të pavarur, ekspertë në dizajn. Përzgjedhjet e fituesve konfirmuan korrektësinë e vendimit për Renault lidhur me identitetin e ri të markës, i cili është elementi më i dukshëm i logotipit të madh të Renault në pjesën e përparme të automjeteve të reja. Çmimin për konceptin e automjetit, i është dhënë mjetit Alpine A110-50, i cili është projektuar me rastin e pesëdhjetë vjetorit të legjendarit Alpine A110. Fituesi i koncept të ri të projektimit Renault për prezantim në panair, është vërejtur tashmë nga larg, sepse ajo është e përbërë nga të pashmangshme "dallgëzime" dhe duke lëvizur fenerët në pjesën e sipërme. Qëllimi i kësaj shfaqje ishte për të portretizuar lëvizjen dhe dinamizmin në hapësirën e ​​ekspozitës.

“Automotive Brand Contest” është çmimi kryesor gjerman për dizajnin, i cili është themeluar nga parlamenti gjerman në vitin 1953 me qëllim përfshirjen e garimit të dizjnerave në industrinë gjermane.