Grupi

Strategjia e grupit Renault

PrintSend to a friend

Marrëveshja e Renault e vitit 2009


Fillimi i vitit 2006. Carlos Ghosn prezantoi Marrëveshjen e Renault të2009. Qëllimi i vendosur është për ta bërë Renault ndërtuesin më fitimprurës të makinave evropiane. Janë përcaktuar tri fusha kryesore:
cilësia: klasifikimi i Laguna-s, i lancuar në vitin 2007, ishte një nga tre makinat në segmentin e cilësisë së produkteve dhe shërbimeve,
kosto-efektivitetit: për të arritur një marzh operativ prej 6% në vitin 2009
rritja: shitjet e rritura prej 800.000 të automjeteve në mes të 2005 dhe 2009

DACIA


Në vitin 1999 Renault bleu Dacia-n, prodhuesin rumun dhe modernizoi objektet e saj. Investimi i realizuar ka mundësuar prodhimin e Logan, që e gjen veten në qendër të strategjive dhe pushton tregje të reja. Sfida ishte: për të ofruar një makinë moderne dhe të fuqishme me një çmim të moderuar. Pas komercializimit Logan, Dacia ka zgjeruar gamën e saj në vitin 2006 duke lancuar Logan MCV, dhe më pas automjete të lehta komerciale Logan Van.

RENAULT SAMSUNG MOTORS


Në vitin 2000, Renault merr degën e grupit industrial të makinave Samsung dhe Renault Samsung Motors bëhet prodhuesi Evropian, i cili u hodh në tregun e Koresë së Jugut. Pas fillimit të një industri të re, duke rritur kapacitetin e fabrikës në Busan, Renault Samsung Motors është bërë një shembull i suksesit në një vende që ka kohë që janë mbyllur ndaj investimeve të huaja

SAVEZ RENAULT-NISSAN


I themeluar në vitin 1999., Savez Renault-Nissan është ndër katër ndërtuesit e parë të automobilave në botë. Renault dhe Nissan janë bashkuar për një sukses të përbashkët me ndarjen e përvojave më të mira të të dy palëve.

Dy grupe kanë bërë një shoqëri të përbashkët që drejtohet nga Bordi i Drejtorëve, i cili është në krye të strategjisë së përbashkët dhe bashkëpunimit.

Ky bashkëpunim është në rritje të vazhdueshme në të gjitha fushat, nga prodhimi deri tek komercializimi. Savez ka formuar një kompani të veçantë për prokurimin e përbashkët, RNPO (Renault Nissan Purchasing Organization) e cila mbulon 83% të blerjeve të dy grupeve.

RENAULT NË NIVELIN NDËRKOMBËTAR


Që prej vitit 1966 u nënshkruan marrëveshje shumëpalëshe në kuadër të bashkëpunimit në zonat industriale, teknike dhe komerciale.

Renault ne Indi
Me bashkimin me prodhuesin indian Mahindra në vitin 2005, Renault filloi të prodhojë dhe shesë Logan në Indi. Kjo ishte faza e parë e bashkëpunimit që vazhdon me ndërtimin e fabrikave të ndërtimit në këtë vend në vitin 2009

Renault ne Rusi
Renault ka qenë e pranishme në Rusi që në fillim të shekullit të 20. Në vitin 1998, ndërmorri shitjen e automjeteve të veta në këtë vend, kur ai formoi një kompani Avtoframos. Pas dhjetë vitesh, Renault ka nënshkruar një marrëveshje partneriteti strategjik me kompaninë AvtoVaz. Qëllimi është që të forcojë tregun e makinave me forcë në rritje në Rusi, i cili është në rrugën e duhur për t'u bërë më i madhi në Evropë.