te reja

TWINGO: BEN NJEZET VJEC!

PrintSend to a friend

TWINGO: BEN NJEZET VJEC!03.12.2013

Twingo - "një makinë që nuk ka ekzistuar", - këtë vit feston ditëlindjen e saj të njëzetë. Kur u prezantua, Twingo ka kënaqur botën me dizajnet e guximshme, koncept inovator dhe qëndrim të gjallë, dhe ka shitur deri tani më shumë se dy milionë kopje.

* Sipas Cristopheu Midler, drejtor i kërkimeve në CNRS-në - qendrën franceze kombëtare për hulumtime shkencore - dhe autor i librit "makina që nuk ekzistonte", botuar në vitin 1994..
Projekt ambicioz
Renault në vitin 1989 ngarkoi drejtorin e projektit Yves Dubreil për të dalë me një makinë të vogël që do të ishte praktike, karburant-efikas dhe e rehatshme -por që nuk do të konkurronte vëllain e tij të vjetër, Clio. Koncepti Twingo është nxitur nga parimi i "Dizajni i përshtatshëm" - detyra e dizajnuesit konsistonte në faktin se duhej të ndërtonte një makinë kompakte inovative, me dizajn tërheqës me një çmim të volitshëm. Për të arritur këtë, zgjidhja e vetme ishte për të aplikuar një qasje krejtësisht të ndryshme me qëllim thjeshtësimin e jetës së përditshme ... zhveshja nga të gjitha tepritë dhe zëvendësimi me risi unike të tilla si ajo e sediljes së rrëshqitshme të fundit.

Oferta e thjeshtuar
Ndryshe nga linjat e ndryshme të modeleve konkurruese, Twingo ishte unik në atë që kishte një version të vetëm me një motor 1,2 litër 55 KF dhe një paketë të pajisjeve që përmbante dritare me kontroll elektrik dhe komanda të gjelbra. Twingo ofrohet në katër ngjyra: blu, e kuqe, e verdhë dhe e gjelbër. Në listën e aksesorëve kanë qenë vetëm dy gjëra: një çati kanavacë dhe ajri i kondicionuar.

I vogël nga jashtë, i gjerë dhe përshtatshëm brenda
Twingo kishte strukturë një-vëllimshe që bënte të mundur shpërndarjen më të mirë të hapësirës mes motorit dhe pjesës së pasagjerëve. Rrotat, vetëm në një madhësi, janë ripozicionuar në ekstremet e makinës, dhe kishte vetëm një motor. Kjo bënte të mundur që hapësira të përshtatej. Në paraqitje, Twingo është në klasën e makinave të vogla të qytetit duke tejkaluar të gjithë konkurrentët duke ofruar hapësirë p​ër kokën, shpatullat dhe gjunjët – më së shumti falë sediljeve të reja rrëshqitëse. Të katër sediljet mund të palosen deri në fund dhe mund të bëhej shtrat praktik për dy persona -kjo ishte një ofertë unike në klasë e cila thekson dizajn zgjuar Twingov dhe përshtatshmëri.

“Juve ju takon thjeshtë të mendoni stilin e jetesës që vjen bashkë me Twingo-n!”
Slogani i reklamës së Tim u shoqërua me prezantimin e Twingo-s, që disa e quajnë "bretkosë nga Billancourt." Emri Twingo është një kombinim i fjalëve "twist", "Swing" dhe "Tango" dhe përshkruhet si i pazakontë, ne dizajn dinamik dhe miqësor në dukje e cila rrezaton optimizëm dhe gëzim. Renault me shfaqen e Twingo-s mori pamjen një qëndrimi krejtësisht të ri ndaj makinave. Si e kundërta e makinave, si një simbol të statusit, ka filluar një prirje e re konsumimi: njerëzit e kanë blerë për vete dhe jo për t’i bërë përshtypje të tjerëve. E kanë blerë pasi u ka pëlqyer dhe duke menduar mënyrën e re të jetesës që vjen bashkë me të.

Unike, karakter tërheqës
Twingo ishte një version i përmbledhur i Renault Espace. Ai kishte një karakter unik. I valëzuar, me dizajn të lakuar shpreh forcën dhe bukurinë për pothuajse çdo njeri. Dizajni i kroskotit garanton një vizibilitet të përsosur dhe bashkon thjeshtësinë dhe funksionalitetin e kroskotit qendror, së bashku me pak humor, që përmban fiksen e zjarrit në formën e hundës së klounit.

Datat me te rendesishme
Mars 1993: Twingo del në treg, disa muaj pas lancimit në Sallonin e Parisit. 1994: Një francez kaloi 240.000 km në Twingo gjatë garës së Australisë dhe kështu provoi se Twingo është një makinë e aftë edhe jashtë rrugëve të qytetit. Së fundi, makina është pikturuar nga një artist aborigjen.
1994: Prezantohet Twingo Easy, i pajisur me marsh manual pa pedale freksioni.
1996 : Paraqitet një prodhim i kufizuar i Twingo " Benetton" dhe versioni Twingo'Matic , i pajisur me një transmision automatik me tre pozicionime . Përveç kësaj , motorit i është dhënë një pesë kuaj-fuqi shtesë dhe më pas kishte një kf 60.
1998 : Ristilimi i parë i madhe i Twingo-s me përmirësime në shasi , sedilje, kroskot, drita dhe parakolp. Prezantohet një version i kufizuar i prodhimit të "Elite”.
1999 : Prezantohet një version i shkëlqyer i " Initiale Paris".
2000 : Prezantimi i motorit me gjashtëmbëdhjetë valvulave dhe 75 kuaj-fuqi , si dhe transmetimi sekuencial Quickshift .
2005 : Paraqitet një prodhim i kufizuar " Kiss Cool" .
28 qershor 2007 : Prodhohet Twingo e fundit në Evropë. Pas 2.075.300 kopjesh të shitura për katërmbëdhjetë vjet – një përjetësi e tërë në kuadër të industrisë së automobilave .
2012 : Prodhimi Twingo vazhdoi në Kolumbi deri në 2012. Ndërmjet vitit 1995 dhe suksesit të 2012, Twingo mbërriti në tregun kolumbian ku është shitur në më shumë se 100.000 kopje. Twingo Tatoo ishte prodhimi i fundit i kufizuar i Twingo 1.